Többször is meg kellett néznünk az alábbi képeket, hogy elhiggyük: ezek az állatok valóban léteznek, és igen, áttetsző a testük, vagy legalábbis egy részük!

Vannak köztük tengeri élőlények is szép számmal, ami nem véletlen. Esetükben e különleges tulajdonságuk a túlélést segíti. Ezeknek az állatoknak ugyanis a hegyes fogak, mérgek, a gyors úszásra való képesség vagy az apró méret hiánya miatt fejlődött ki ez a rendkívüli jellegzetességük, a bizonyos fokú láthatatlanság.

Lássunk most ezek közül a hihetetlen állatok közül kilencet!

1. Üvegszárnyú pillangó, amely főként Közép- és Dél-Amerikában honos, de nagy távolságok megtételére is képes, így Mexikóban és Texasban is megfigyelték már egyes példányait.

2. Új-Zélandon honos doktorhalféle egy fiatal példánya. Bár kissé nehéz elhinni, ez az áttetsző halacska ugyanahhoz a fajhoz tartozik, mint a népszerű mesefilmből megismert Szenilla. Akár 30 cm hosszúra is megnőhet, és akváriumban is tartható.

3. Ancistrocheirus lesueurii, egy különleges tintahal áttetsző fiatal példánya. A trópusi és szubtrópusi óceánokban, leggyakrabban 200-1000 méter mélységben él.

4. Alig 2 mm hosszú, áttetsző fáraóhangyák, amint éppen a nekik kikészített színes folyadékcseppekből lakmároznak.
https://youtu.be/Q240M_VqOxY

5. Hordószemű hal. Ennek a mélytengeri halnak a legérdekesebb testrésze a teljesen átlátszó feje, illetve a szeme, amelyet bármely irányba el tud fordítani.

6. A levélbogárfélék családjához, ezen belül is a Cassidinae alcsaládhoz tartozó igen változatos külsejű, részben áttetsző, “teknőspáncélos” bogarak.

7. Európai angolna, amely élete során többször is megváltoztatja a színét. A kezdetben átlátszó hal oldala és hasa idővel barnássárga lesz, majd a kifejlett példányok úszója ezüstös színűvé, hasuk fehérré változik.

8. Egy mindössze 2 cm nagyságú, Tahiti partjainál megfigyelt fiatal polip, amelynek tisztán kivehetők a belső szervei. A csápjain látható narancssárga foltok színét veszély esetén álcázás céljából meg tudja változtatni.

9. A mászóbékafélék családjába tartozó, Kongóban honos békafaj, tudományos nevén Hyperolius leucotaenius. Bár korábban úgy hitték, teljesen kihalt, 2011-ben még le tudták fotózni egy példányát.

Forrás: Boredpanda