in

Nincs többé kutyasétáltatás zuhogó esőben vagy pirkadatkor

Nincs kedved felkelni hajnalok hajnalán, hogy levidd vagy kiengedd négylábú barátodat egy egészségügyi sétára? Most mutatunk valamit, ami ezt a problémát egy csapásra megoldja.
Ma már itthon sem ismeretlen a kutyapelus fogalma, de ez – szerintünk – még annál is jobb. Kicsit olyan, mintha hazavinnél egy darabka kertet.

Fotó: doglitterbox/YouTube

A lakásban élő kutyák vécéztetése nem feltétlenül mindig egyszerű számunkra. Van úgy, hogy kint hideg van vagy zuhog az eső vagy csak egyszerűen fáradtak vagyunk ebünkkel kint loholászni. Olyan helyzet is gyakran előfordul, amikor nem érünk rá levinni, mert más teendőnk akad. Ilyenkor kényelmes és praktikus, sőt, kifejezetten esztétikus megoldás az otthoni füvesített kutyavécé, amely leginkább egy kisebb magaságyásra emlékeztet.

Fotó: www.doggyandthecity.com

Nem áll sok hozzávalóból és akár magunk is viszonylag egyszerűen elkészíthetjük. Szükség lesz egy nagyobb, leginkább műanyagból készült széles, lapos, alacsony falú ládára, melynek kialakítása lehetővé teszi folyadék elvezetését és összegyűjtését. Az alapláda kiválasztásakor fontos, hogy megfelelő méret mellett döntsünk, vagyis leginkább ne legyen túl kicsi, igazodjon kutyánk termetéhez. Az a legjobb, ha a természetes szokásainak megfelelően tud pár lépést tenni benne. Tartósabb és esztétikusabb is egyben, ha erre egy külső, erősebb fa borítás kerül.

Fotó: www.doggyandthecity.com

Miután ez megvan, gyakorlatilag nincs is másra szükség, mint néhány darab gyeptéglára, amelyeket szorosan egymás mellett elhelyezünk ebben az edényben. Felmerülhet a kérdés, hogy nem lenne-e praktikusabb műfüvet használni, azonban szakértők erről lebeszélnek. Részben a természetes fű jobban elnyeli a vizelet és egyéb végtermék szagát, részben pedig mivel a fűre vécézés természetes, megszokott a kutyánk számára, nem kell különösebben hosszan magyarázni neki, hogy mostantól újabb lehetősége is adódik kis és nagyobb dolgának elvégzésére.

Fotó: www.doggyandthecity.com

Persze mint ahogyan a képeken is láthatjuk, a lehetőségek száma végtelen, annak csak a képzeletünk szab határt. Ha fiú kutyusunk van, a kutyabiliben elhelyezhetünk egy kisebb oszlopot, esetleg tűzcsapot. De kedveskedhetünk egy kis kavicsos ösvénnyel vagy néhány tő virággal is.

Fotó: alibaba.com/Pinterest

Azért ez a megoldás is igényel némi munkát – cserébe azért, hogy nem kell sétálni mennünk ha akarunk, ha nem – hiszen rendszeres tisztítást igényel. Az egy kicsit elgondolkodtató, hogy hogyan oldható meg egyszerűen és maradéktalanul a takarítás akkor, ha kis kedvencünk elrontja a pocakját.

Ha tetszik ez a megoldás és szeretnél otthonra, az alapot képező edényt több helyről beszerezheted. Itthon célszerű rákeresni kutya és toalett keresőszavakkal, illetve megrendelhető innen is: www.ebay.com

Ezek a legjobb jelmezek kutyáknak és gazdáiknak

Így sétáltasd a kutyád, ha jót akarsz