A videónapló hihetetlen látogatottságot, majd hatalmas indulatokat váltott ki.

Egy japán férfi sajátos YouTube csatornát indított, 100 nap után tervezte megenni a disznóját. Amíg viszont nem kerül az állat vágósorba, kedvencként kényeztette.

Bő három hónapon át lehetett figyelemmel kísérni a malacka mindennapjait és jósorát. Az ember játszott vele, babusgatta, fürdette, sétáltatta, szóval igazán jól tartotta.

Aztán a 100. napon elkészült a szomorú zenei aláfestéssel készült videó, amiben a férfi elviszi egy helyre a jószágot, ahonnan egy doboz hússal tér vissza, amit elkészít és elfogyaszt. A malackának emléket is állít és fotókkal is megemlékezik róla, de ez sem enyhített a nézők felháborodásán. Tömegek akadtak ki azon, hogy tudja valaki megenni azt az állatot, akit előtte látszólag szeretetben gondozott?

Csavar a történetben, hogy másnap újabb videó érkezett, amiben megnyugtatja a követőit, hogy a malac él és virul, de egy másik valóban az asztalra került. Ezzel a rendhagyó akcióval szerette volna elgondolkodtatni az embereket azoknak az állatoknak a sorsáról, akiket a nem vegetáriánus emberek naponta húsként elfogyasztanak.

Valóban elgondolkodtató! Nem álságos kicsit ez a felháborodás, azoktól, akik egyébként jóízűen fogyasztják a malacsültet? Miért ér a simogatott malac élete többet, mint azé, aki az egész keserves életét az ólban tölti? Ha viszont a végén húsként végzi, nem emberségesebb, ha az azt megelőző időt kényelemben, szeretetben tölti?

Forrás: OddityCentral

A kiemelt kép illusztráció.