Pókerarc.

A 4 éves Fedya, a mentett szürke cica élete nem indult valami biztatóan, de ma már igazi elkényeztetett sztár. Az Oroszországban élő macska annak köszönheti hírnevét, hogy mindig fura, ledöbbent fejet vág. Tényleg úgy fest, mint egy megelevenedett rajzfilmfigura.

Fedya gazdija, Natalya Zhdanova 2020-ban a hátsó kertjében találta a macskát. Akkor még nem sejtette, hogy a nyivákoló állat egy több százezer fős rajongótábor mozgatója es egyszer. Sőt, akkoriban még a nő abban sem volt biztos, hogy a cica megmarad. Fedya ugyanis koordinációs problémákkal született és nehezen tudott mozogni, de ahogy növekedett, egyre jobb lett az állapota és egyre inkább egy átlagos macskához kezdett hasonlítani. Csak éppen egész furán nézett ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Федя (@fedja_kot) által megosztott bejegyzés
Natalya azt állítja, hogy nem tűnt fel neki a cica szokatlan külseje, de a barátait mindig megnevettette Fedya fura arckifejezése ezért a nő vonakodva bár, de az ő unszolásukra elkezdett képeket posztolni a cicusról a közösségi médiában. A többi már történelem.

Fedya állandóan döbbent, szokatlanul fura, de mókás ábrázatát sokan nagyon aranyosnak és viccesnek tartják. A cica először 2021-ben került a nemzetközi magazinok címlapjára, akkor indult az Instagram karrierje is. Ma már több mint 310 ezer rajongó követi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Федя (@fedja_kot) által megosztott bejegyzés

Nem világos, hogy a cicus miért vág mindig ilyen különös arcot, de talán genetikai oka van vagy fizikai trauma érte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Федя (@fedja_kot) által megosztott bejegyzés

Mindenesetre úgy tűnik, hogy őt mindez nem zavarja. Még az is lehet, hogy sejti, hogy épp ez a különös jegye avatta sztárrá.

Forrás: www.odditycentral.com