in

Mi állhat a kutyák hirtelen fellépő agressziójának hátterében?

Fontos megérteni a viselkedésüket ahhoz, hogy tudjunk nekik segíteni.
Egy kutyát általában a hiányos szocializáció, az elhanyagolás vagy a bántalmazás tesz agresszívvé. A területük, az élelmük vagy kölykük védelme is kiválthatja időszakosan, de amikor egy alapvetően békés, barátságos állat viselkedése változik meg hirtelen, az aggodalomra adhat okot.

Amikor valaki hetek, hónapok vagy évek óta él együtt a kedvencével és korábban semmi jelét nem tapasztalta erőszakos vagy támadó viselkedésnek, igencsak meglepődik, ha morgással, vicsorgással reagál a kutyája a közeledésre. Ennek oka nem az, hogy a kisördög bújt belé, hanem valószínűleg valamilyen fájdalma van az állatnak. Ez származhat sérülésből, traumából, betegségből, de akár egy egyszerűbb gyomorrontásból is. Ahogy mi is morcosabbak vagyunk, ha fáj valamink, úgy a kutyák sem tudják elkendőzni a rossz érzésüket.

Ha az egyébként szeretetteljes, kedves kutya védekező-támadó testhelyzetet vesz fel, nem viseli el az érintésünket, szélsőségesen megváltozik a viselkedése, keressünk fel vele egy állatorvost és kérjünk egy kivizsgálást! Külsérelmi nyomok nélkül is lehetnek fájdalmai, például csípődiszplázia miatt, vagy azért, mert a látásával, hallásával van valami gond, ami miatt félni kezd, és ez kiválthatja az ellenséges viselkedést.

Ha időben kezeljük a problémát, kisebb eséllyel romlik tovább a helyzet!

Egy orosz nő hiúzokkal osztja meg az otthonát

A cicák a marketingben is segítenek!