Megjósolták a várható halzsákmányt.

Tasirodzsima egy kis sziget Japánban, a Csendes-óceánon. A 3,14 km²-nyi földdarabon több cicus él, mint ember, így nem csoda, hogy ráragadt a Macskák szigete elnevezés. Az óriási kóbor macska populáció annak köszönhetően virágzik, hogy a helyiek úgy vélik, a cicusok etetése gazdagságot és jó szerencsét hoz.

Napjainkban jóval több a macska, mint a lakó, ami persze nem olyan nehéz, tekintve, hogy alig százan lakják a szigetecskét és már ők is idősek.

Mivel már néhány éve is 50% felett volt a 65 év felettiek aránya, a sziget jövőjét komoly veszély fenyegeti. Hamarosan átveszik az uralmat a cicusok?

A múltban egyébként az itt élők selyemhernyótenyésztéssel foglalkoztak, a macskákat pedig azért tartották, hogy az egereket tizedeljék. A rögzített hálós halászat népszerű volt az Edo-korszakban, a máshonnan érkező halászok gyakran a szigeten éjszakáztak, a macskák pedig maradékot kéregettek tőlük. Idővel a halászok megszerették a cicákat, megfigyelték a cselekedeteiket, az időjárásra és a várható fogásra következtettek belőle. Egy napon egy halász köveket gyűjtött a háló rögzítéséhez, ám egy kóbor szikla lezuhant és megölt egy macskát, a halász pedig nagyon sajnálva a történteket, eltemette az állatot, sírhelyét gondozta.

A sziget Képregény Szigetként is elhíresült, mivel Sotaro Isinomori mangához kapcsolódó témájú, macskaformájú épületeket építtetett a szigeten.

Ezenfelül számtalan macskaszobor és macskaszentély is található a szigeten.

Forrás: www.amusingplanet.com