Talán a világon nincs is olyan hely, ahol meghallják a Whiskas szót, ne egy tündéri cirmos cica ugrana be. Na, de ki is és mi is ő valójában? Utánajártunk.

Sokan ezt a cirmost összetévesztik a házimacskával, mert Amerikában annak is számít, de nálunk úgy nevezik ezt a fajtát, hogy brit rövidszőrű.

Bár mintájában megegyezhet a nálunk megtalálható házimacskáéval, mégis, jellegzetes arca, kerek feje, hatalmas szemei, zömökebb, erősebb teste és dús bundája látványosan megkülönbözteti az előbb említett társaiétól.

Ugyan népszerűek a cirmos, vagy márványos mintázatok, de nem ritkák köztük az egyszínű változatok sem. Például: a kékesszürke szőrzet, vagy a krémszínű, fekete, fehér,  lila, csokoládé és még megannyi árnyalat, vagy kombináció.

Aktív, játékos, kedves cica, a maga méltóságteljes megjelenésével. Néha szigorúnak tűnő arckifejezésével tűnik ki a tömegből. Nálunk is megtalálható, feltételezhetően e fajta népszerű képviselői Erzsébet és Ingrid, akik mindennapjaiba nyerhetünk betekintést kreatív „szolgáiknak” hála.

Imádnivaló, üde kis színfoltjai a mindennapoknak!