in

Szeretnéd tudni, hogy merre kószál a kijárós cicád?

A fejlődő technikának hála ez mára már nem megválaszolhatatlan kérdés.
Csak egy GPS nyomkövetős nyakörv kell hozzá, ami akár valós idejű információkat szolgáltat kedvencünk hollétéről. Általában a hozzá tartozó mobilapplikáció rögzíti az útvonalat, az aktivitást, és egyes készülékek még virtuális kerítésként is funkcionálnak (lényegében jeleznek, ha az állat a megadott biztonsági zóna határát átlépi).

Aoife McAleer is beszerzett egy ilyet, hogy Jagger nevű macskája napi programját kifürkéssze. A nyomkövetés meglepő eredményt hozott, a cicus valóban nem vesztegeti az idejét. Egy nap leforgása alatt nem csak a környéket járta be, hanem öt szomszédnál tett látogatást. Lehet, hogy némi nassolás reményében nézett be vagy csak társaságra vágyott, mindenesetre bármerre is csavargott, pontban 5-re mindig hazaért.

A lány másik macskája, Cookie is megkapta egy időre a nyakörvet, azonban ő sokkal hűségesebbnek bizonyult. Bár előtte is nyitva állt a világ kapuja, mégsem merészkedett túl messzire és még a szomszédokhoz sem ment be.

A két macska teljesen más személyiség és temperamentum, mégis van bennük egy közös: ugyanaz a gazdi imádja mindkettőjüket.

Forrás: BoredPanda

Hány évnek felel meg egy macskaév?

Cicánk és kutyánk is lehet cukorbeteg, ismerjük fel időben a tüneteket!