in

Szervezetek és civilek is összefogtak, hogy elítéljék az állatkínzó nőt

Az egész ország egy emberként rendült meg és hördült fel a balotaszállási nő kegyetlensége miatt.
Az asszony a kutyáját kötötte bálamadzaggal az autója után büntetésből, amiért az megszökött, majd így húzta az állatot, ami a kutya életébe került. Volt, aki szóváltásba került útközben a nővel, de a kutyán már nem lehetett segíteni.

Sajnos nem az első ilyen történet, de reméljük az utolsó! A róla készült videó bejárta a hazai és a nemzetközi sajtót is.

Az eset kapcsán állatvédelmi szervezetek fogtak össze, követelve az állatkínzók szigorúbb büntetését.

Kiadtak egy közös közleményt is, amelyben a következők olvashatók:

Követeljük, hogy az ügyészség eljárása során vegye figyelembe az állatok védelméről szóló törvény preambulumát, valamint teljes mértékben a büntetés céljaira és a kiszabás szempontjaira vonatkozó Btk. előírások érvényesülését.

Kérjük a bíróságokat, hogy a büntetés kiszabása során a büntetés céljára és a büntetéskiszabási szempontokra figyelemmel szabja ki a szigorú büntetést, ami véleményünk szerint csak letöltendő szabadságvesztés (vagy elzárás) lehet! Az állatkínzás bűncselekménnyé nyilvánítása óta hozott enyhe ítéletek ugyanis a tapasztalatok alapján nem felelnek meg a Btk.-ban előírt büntetéskiszabási elveknek, nem alkalmasak az általános prevenció, mint cél, érvényesítéséhez.”  (A teljes közlemény ide kattintva érhető el).

Ezt már több mint száz szervezet írta alá, de a civil állatbarátok sem tétlenkedtek. Petíciót írtak, hogy a fent említett nő a kiszabható legszigorúbb büntetést kapja lelketlen tettéért. Te is aláírhatod ide kattintva!

Soha, semmilyen körülmények között nem elfogadható az állatkínzás! Ideje határozottabban fellépni ellene!

A nyitókép csak illusztráció!

Már a rénszarvasok is strandolnak!

Már Vas megyében is strandolhat a kutyusod