Augusztus végéig számíthatunk rájuk tulajdonképpen bárhol, bármikor!

A szárba szökkenő szerelem óvatlanságra sarkallja a nagyvadakat, az ösztönök hívó szava felülír mindent. Amikor az erőtől is duzzadó őzbakok meglátják a kiszemelt formás sutát, onnantól elveszik körülöttük a világ. Szemrebbenés nélkül lépnek ki az útra, mit sem törődve a közlekedőkkel!

Országszerte tele vannak az utak őzekre figyelmeztető táblákkal, de sokan figyelmen kívül hagyják őket. Akik még egyszer sem találkoztak velük, számukra ez csak holmi legendának tűnik, akik viszont már igen, ott sok esetben emlékezetes, esetenként tragikus volt a találkozás. 70 km/h sebességgel már nem lehet időben lefékezni, ha Bambi úgy dönt, hogy egy bokor mögül az útra ugrik és ott lemerevedik! Ahol egy átfut, ott többre is lehet számítani, így nagyon fontos, hogy óvatosak és türelmesek legyünk!

Záporok után is gyakrabban jelennek meg, hogy a kátyúkban összegyűjt vízből igyanak, így mindig kellő körültekintéssel vezessünk! Az erdősebb utakon nehezebb őket észrevenni, a növényzet takarása és fényviszonyok is megnehezíthetik a dolgunkat.

Vigyázzunk rájuk, magunkra, és egymásra is!