Szánhúzó inkább, de annál sokkal többre is képes.

Több ezer éves múltja az eszkimó népcsoporthoz tartozó törzsekhez vezet vissza. Kelet-Szibériából indulva terjedt el Alaszka és Kanada területén, majd az egész világon.

Barátságos, kedves, jámbor szőrpamacs. Nem kimondottan alkalmas házőrzésre, a területvédő ösztönei nem túl dominánsak. A betörőt is valószínű örömmel fogadná vagy egyszerűen semmibe venné, de nem valószínű, hogy távol tartaná.

Remek pajtás, aki partner mindenben. Elég nagy mozgásigényű kutya, akinek a társaság is létszükséglet. Ha magányos, vagy sokat unatkozik könnyedén válik kártékonnyá. Olyankor szökik, rombol, ás vagy vég nélkül képes méretéhez képest magas hangon vonyítani.

https://www.instagram.com/p/BXKuWn-Fjzq/

Közepes termetű, dús szőrzetű kutya, aki évente kétszer lecseréli a bundáját. Ordas, szürkés, vagy ezüstös színű szőre megfelelő ápolás mellett szagtalan.

Könnyed testtartása mögött nagy erő rejlik. A szánhúzás, vadászat, teherhordás testhez illő feladat számára, ahol csapatban kell feladatot teljesíteni.

Családi kedvencként is remek választás, amennyiben gazdája télen-nyáron hajlandó hosszú sétákat tenni és mindig gondoskodik szórakozásról számára.

https://www.instagram.com/p/BXLTYaUH73k/

Forrás: wikipédia