,

Szibériai husky, aki nem számhúzó

Szánhúzó inkább, de annál sokkal többre is képes.
Több ezer éves múltja az eszkimó népcsoporthoz tartozó törzsekhez vezet vissza. Kelet-Szibériából indulva terjedt el Alaszka és Kanada területén, majd az egész világon.

Barátságos, kedves, jámbor szőrpamacs. Nem kimondottan alkalmas házőrzésre, a területvédő ösztönei nem túl dominánsak. A betörőt is valószínű örömmel fogadná vagy egyszerűen semmibe venné, de nem valószínű, hogy távol tartaná.

Remek pajtás, aki partner mindenben. Elég nagy mozgásigényű kutya, akinek a társaság is létszükséglet. Ha magányos, vagy sokat unatkozik könnyedén válik kártékonnyá. Olyankor szökik, rombol, ás vagy vég nélkül képes méretéhez képest magas hangon vonyítani.

Wow these photos are so gorgeous ? @octember_

A post shared by Husky Heaven ? (@husky.heaven) on

Közepes termetű, dús szőrzetű kutya, aki évente kétszer lecseréli a bundáját. Ordas, szürkés, vagy ezüstös színű szőre megfelelő ápolás mellett szagtalan.

Könnyed testtartása mögött nagy erő rejlik. A szánhúzás, vadászat, teherhordás testhez illő feladat számára, ahol csapatban kell feladatot teljesíteni.

Családi kedvencként is remek választás, amennyiben gazdája télen-nyáron hajlandó hosszú sétákat tenni és mindig gondoskodik szórakozásról számára.

I went shopping for dog food and instead wanted to come home with this cart. #husky #SMX #petexpress

A post shared by Rizza Paeste (@ryepee) on

Forrás: wikipédia