in

Szibériai husky, aki nem számhúzó

Szánhúzó inkább, de annál sokkal többre is képes.
Több ezer éves múltja az eszkimó népcsoporthoz tartozó törzsekhez vezet vissza. Kelet-Szibériából indulva terjedt el Alaszka és Kanada területén, majd az egész világon.

Barátságos, kedves, jámbor szőrpamacs. Nem kimondottan alkalmas házőrzésre, a területvédő ösztönei nem túl dominánsak. A betörőt is valószínű örömmel fogadná vagy egyszerűen semmibe venné, de nem valószínű, hogy távol tartaná.

Remek pajtás, aki partner mindenben. Elég nagy mozgásigényű kutya, akinek a társaság is létszükséglet. Ha magányos, vagy sokat unatkozik könnyedén válik kártékonnyá. Olyankor szökik, rombol, ás vagy vég nélkül képes méretéhez képest magas hangon vonyítani.

View this post on Instagram

Wow these photos are so gorgeous ? @octember_

A post shared by Husky Heaven ? (@husky.heaven) on

Közepes termetű, dús szőrzetű kutya, aki évente kétszer lecseréli a bundáját. Ordas, szürkés, vagy ezüstös színű szőre megfelelő ápolás mellett szagtalan.

Könnyed testtartása mögött nagy erő rejlik. A szánhúzás, vadászat, teherhordás testhez illő feladat számára, ahol csapatban kell feladatot teljesíteni.

Családi kedvencként is remek választás, amennyiben gazdája télen-nyáron hajlandó hosszú sétákat tenni és mindig gondoskodik szórakozásról számára.

Forrás: wikipédia

Ezt teszi a macskád, amikor azt hiszi, nem látod

Mondták már Neked, hogy ‘aranybogaram’?