Még karikatúrára sincs szükség, annyira lökött az egész. Ha unod a hagyományosan egyébként is ezerszínű halvilágot, turbózd fel némi festékkel. Jöjjenek a rocker halak!

Az is lehet, hogy én vagyok túl konzervatív. De még ha úgy is érzem, hogy a halak unalmasak, akkor sem mártom tintába őket, csak hogy engem szórakoztassanak létükkel. Micsoda mocsokság ez? Befogjuk, tenyésztjük, kereskedünk velük, bezárjuk őket, és újabban feliratozzuk is testüket. Mégpedig tetováló pisztollyal…

„I love you” guppik

Fotó: www.terraforums.com

Az ötlet Szingapúrból származik, és egy amerikai kereskedő vette először a bátorságot, hogy áruba bocsássa a tetovált halakat. A feliratozáshoz hagyományos tetováló pisztolyt vagy kis intenzitású lézert használnak. Sült halacska… borzasztó. A kicsi guppik szenvedték el először ezt a drámai bőrszínváltozást, mivel semleges, egyszínű testükön jól látszódtak a feliratok. Az állatkereskedő kisördög kék és piros pöttyöket, színes csíkokat meg vérvörös szíveket tetovál halaira, hogy kedvet adjon a guppivásárláshoz. Az amerikai tulaj egész beteges ötletekkel próbálja népszerűsíteni a haltetkókat. Például Bálint-napra kettőt fizet, hármat kap akció keretében a hős szerelmes összeállíthat egy guppis „I love you” feliratot halimádó kedvesének. Pffúj!

Fotó: www.terraforums.com
Feng Shui halak?

Keleten járványszerűen terjedt e remek hír: rögtön meglátták benne az üzletet. Ők nem pöttyöket festenek rájuk, hanem gazdag vallási kultúrájuk főbb szimbólumait égetik a halacskákra. Sárkányokat, meg kínai jeleket, rövid imákat. És már azt is tudom, mi lesz a következő lépés. Jönnek a fengsunyisok és kitalálják, hogy a megfelelő feliratú tetkós víziszörnyek aurájuk kiteljesedésének apró ékkövei lehetnek. Lehet, hogy nem kéne ötleteket adnom…

Fotó: en.people.cn/newssc.org

Állatkínzás a halak tetoválása?

Fotó: MonsterFishKeepers

A New York állambeli kisállat kereskedőnek sikerült felkeltenie a világ figyelmét: egyszerre lepték el őrült állatvásárlók, a média és egy rakat állatvédő szervezet. Végül is, a rossz reklám is reklám. A zöldek állatkínzásról beszélnek, a tulajdonos pedig állítja, hogy ezzel csak segít az állatoknak. Felhívja a figyelmet az állatszeretetre, így még többen fognak háziállatot tartani, a kisgyerekek ezután vágyni fognak az akváriumra, és megtanulják gondozni a kedvenceiket. Nézd csak meg! Szerinted szépek?

Fáj, ha tetoválnak?

Kár, hogy a halakat nem kérdezte meg senki. Mert hát kinek van ínyére, ha egy nagy tűvel böködik? Pláne, ha olyan kis törékeny teste van, mint egy guppinak?! Az is igaz persze, hogy nem tudhatjuk, egyáltalán fáj-e nekik, bár az állatvédők szerint a procedúrába a halak több mint fele belepusztul. Amerika több államában már be is tiltották a haltetoválást, az akvárium vizének színezése azonban továbbra is engedélyezett. Pár évvel ezelőtt kiscsibéket festettek be pirosra, kékre, zöldre, akkor a kitalálót nagyon megbüntették; annak ellenére, hogy a csibék semmi egészségkárosodást nem szenvedtek. Ahogy azok a halak is egészségesen úszkálnak vizükben, akik túlélik a tetoválással járó stresszt.