in , , , ,

Mi az állatorvosok munkájának legnehezebb része?

Állatorvosnak lenni nemes hivatás, de korántsem könnyű.
A legnehezebb része az állattartók szerint az elaltatás lehet. Ez teljesen hihető lenne, hiszen az eutanázia nem könnyű téma. Azok, akik valaha is kényszerültek már így elbúcsúzni kedvencüktől, barátjuktól, tudják, mennyire nehéz.

Mások a műtétekre és a vérre gondolnak először, vannak, akik szerint a diagnosztizálás lehet igazán kemény dió olyan betegekkel kapcsolatban, akik nem tudják elmondani, mi a bajuk.

Egy névtelenségbe burkolózó állatorvos megosztotta, hogy szerinte, mi is az.

Nem, nem az elaltatás, amire elsőre gondolnánk. Mivel tudja, hogy vannak menthetetlen betegei, ezzel csak a szenvedéseiket rövidíti le. Rosszabb lenne végignézni a szenvedést, a hanyatlást, a fájdalmat, mint injekcióval, fájdalommentesen örök álomba szenderíteni egy jószágot. A doktor szerint a legnehezebb része a munkájának az, amikor tudna megoldást egy kisállat kezelésére, de annak költségeit a tulajdonos nem engedheti meg magának. Vagy amikor veszekszenek és kiabálnak vele amiatt, hogy a vizsgálat és kezelés is pénzbe kerül, illetve, amikor az interneten terjedő információk vagy a szomszédasszony felülírja a több év tanulással és gyakorlattal megszerzett tudását.

Úgy tűnik, a megterhelő rész tehát inkább az emberi tényező, ami közvetve jelenik meg az állatok kapcsán, a kutyaharapás vagy más sérülés pedig még szóba sem került. Azért ez elgondolkodtató…

Forrás: Imgur

A csirkesétáltatás új szintje: itt a kiskocsis verzió!

Veszélyes kullancsfajt keresnek Magyarországon, jelezd, ha találkoztál akár eggyel is!