in

Tiltólistás szobanövények kutyás lakásba

Vannak kutyák, akiknek eszükbe sem jut piszkálni a dekorációnak szánt szobanövényeket, de vannak, akik nem tudnak ellenállni a kísértésnek, hogy rágcsálják vagy szétszedjék azokat.
Ez az írásunk leginkább az ő gazdáiknak szól, hogy mely szobanövényektől kell távol tartani a kedvenceket.

Fikusz (Ficus elastica)

Tejnedve, termése mérgező. Bőrirritációt, gyulladást, nyálzást, hányást okozhat.

Kúszó filodenron (Philodenron scandens)

Ez a gyorsan növő hálás növény sok lakásban megtalálható. Szerencsére nem életveszélyesen mérgező, de a szervezetbe jutva nyálkahártya irritációt, hányást, rosszabb esetben légzési nehézséget okozhat.

Korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana)

Pompás színes virágaival igen kedvelt dísze az otthonoknak. Szervezetbe kerülve azonban hasmenést, hányást, esetleg szívritmuszavart okozhat.

Sárkányfa (Dracaena marginata)

Valószínű sárkányok ellen is hatékony, hiszen nem nagyon jelennek meg a lakásban, de mégis inkább mutatós külseje miatt tartják. Minden része mérgező a kutyus számára, de szerencsére csak nagy mennyiségben életveszélyes. Ha megrágcsálja hányást, étvágytalanságot, levertséget, nyálzást okozhat.

Hortenzia (Hidrangea)

A hortenzia a növényvilág kaméleonja. Színpompás virágai remek hangulatot kölcsönöznek a lakásnak. A kutya szervezetébe jutva hasi fájdalmakat, hányást, véres hasmenést és légzési problémákat okozhat.

Szóval ezeket érdemes a kedvencünktől távol tartani, ha hajlamos a növények elfogyasztására. Ha mégis megtörténne a baj, akkor forduljunk állatorvoshoz!

Forrás: gazigazito.hu

Leckék, amelyeket a kutyád tanítana Neked az életről!

A pandagondozók élete sem fenékig tejfel!