A magyar vizsla az egyik legsokoldalúbb kutyafajta. Ősei nagyon hosszú múltra tekintenek vissza. Régen a vadászatokon volt leginkább az ember hű társa, napjainkban már házi kedvencnek is egyre többen tartják nem csak nálunk, hanem világszerte.

Mit kell tudni róla?

Könnyed felépítésű, elegáns küllemű, eleven,  tanulékony, nagyon ragaszkodó kutyus.

Rövid szőre miatt, nem annyira ajánlott csak kertben tartásra. Igénye van a gazda közelségére, figyelmére. Messze földön híres a hatalmas mozgásigénye, ő az ,aki minden programban, mindig benne van. Nem kell aggódni amiatt, hogy egy túra után, majd nekünk kell hazacipelni. Vidám, nyüzsgő eb, akit ha nem fárasztunk le, lehet, hogy megcsillantja lakberendező képességeit.

A legtöbb házőrzőként is remekül megállja a helyét, de sokan annyira barátságosak, hogy a betörőt is körülrajonganák. Az emberközpontúsága miatt viszont remek terápiás kutya is lehet, sérült emberek fáradhatatlan segítője. Mivel remek vadász és kitűnő a szaglása, a keresésben is kiválóan alkalmazható.  Gyerekek lelkes játszópajtása, aki sosincs a mókázás ellen.

Általában imádja a társasági életet is, csapatos kirándulásokban is boldogan partner.

Olyan embereknek ajánlott, akik nem szeretnek tespedni vagy unatkozni.

A fajta szerelmesei túrákat is szerveznek ahol gazdik és kedvenceik együtt lehetnek a friss levegőn: Vizslatúra

Aki megérti a fajta sajátosságait, szerető törődéssel, csodás barátra és családtagra tehet szert általa, aki életet visz a mindennapokba.