Az elkóborolt kutyák hazajutásához óriási segítséget jelentenek a mikrochip-leolvasók.

Főleg a tűzijátékok idején nő meg jelentősen az elszökött kutyusok száma, a MOL ezért a májusi 54 leolvasó számát az ünnepek idejére már 100-ra emeli. Korábban beszámoltunk arról, hogy a cég kutyabarát munkahellyé vált, és úgy tűnik tényleg igyekeznek sokat tenni a négylábú barátainkért..

„Szívügyünk a felelős állattartás, ezért tettük töltőállomásainkat és székházunkat is kutyabaráttá. Sajnos jelentős igény mutatkozik a mikrochip-leolvasók iránt: fél év alatt több mint 370 kutyát vittek be azonosítani töltőállomásainkra. Ugyan sokukban nem volt chip, de örülünk, hogy így is rengetegen hazakerültek vagy gazdára találtak közreműködésünknek köszönhetően. Reméljük, a jövőben még több elveszett állaton segíthetünk” – mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában. Az alkalmazás ITT tölthető le, illetve megtalálható a MOL Go applikációban kutyachip olvasóra szűrve.

Köszönjük!

Forrás: MOL Magyarország

Nyitókép: Facebook/MOL