Kész az ebéd!

Mire nem képes egy gondos gazdi a kis kedvenceiért! Cid Dwyer a tökéletes példa arra, hogy bármire: ő maga termeszti az eleséget a négylábú szőrgombócai számára. Nemrég egy olyan videót osztott meg, amelyen látható, hogy kosz és szennyeződés nélkül oldja meg az eleség-kérdést, az egyszerű módszer pedig nagy elismerést váltott ki a követői körében.

A felvételt már rengetegen látták, ami annak is köszönhető, hogy a fiú minden lépést részletesen bemutat.

Először 3 csésze magot szór egy edénybe, amit aztán megtölt vízzel és némi alma ecetet is önt bele a penész ellen. 24 óra elteltével a magokat olyan tálcákra teszi, amelyeknek alján előzetesen lyukakat vágott. Egy nappal később megjelennek a gyökerek, majd a zöld fű is hajtani kezd. Naponta kétszer locsolja a gyepet, 10 nappal később pedig már a tengerimalackák falatozzák.

Ez a fajta fűtermesztés azért is jó, mert a tengerimalacok így a fű gyökerét is meg tudják enni.

Gyakorlatilag tarrá rágják a gyepszőnyeget. Nagyon izgatottak, még fel is ugranak a szőnyegre, hogy minden szálat kihuzigáljanak.

Dwyer már többféle növény termesztésével próbálkozott, nevelt chia-t és napraforgóhajtásokat is kedvencei számára.

Nagy mennyiségre van szüksége, mivel 80 malackája van. Az állatokat egyébként megörökölte, a lakás előző tulajdonosa hagyta ott őket. Mivel a fiú nem tudta, hogy mitévő legyen és abban sem volt biztos, hogy nem-e jönnek vissza a malackákért, az állatok egy darabig gond nélkül szaporodhattak. Dwyer végül különválasztotta a nőstényeket a hímektől, azonban az egyik fickónak sikerült átszöknie a lányok közé, ami újabb kis malackákat eredményezett. A bájos csapatról a gazdi örömmel oszt meg felvételeket az Instagramján.

Forrás: mymodernmet.com

A kiemelt kép illusztráció.