in ,

A Black Friday szóljon a fekete állatokról is!

Az ünnepek előtti bevásárlószezon leghangosabb megnyitója a Black Friday.
Ilyenkor leárazásokkal és csábító ajánlatokkal próbálják felkelteni a figyelmünket minden fórumon, hogy lehetőleg minél többet vásároljunk. Az ajánlatok között tényleg akadnak remek lehetőségek, de könnyen be is dőlhetünk hangzatos reklámoknak, és megvásárolunk olyasmit is, amire nincs szükségünk.

Ebben a vásárlási lázban egy pillanatra tarthatunk szünetet is, hogy egy kicsit másképp tekintsünk a Black Friday-re és gondoljunk a fekete állatokra is!

Az örökbefogadásokat tekintve a fekete kutyák és macskák a sereghajtók.

A nagytestű, fekete, idősebb kutyáknak van a legkevesebb esélye kikerülni a menhelyekről, de a babonák miatt a fekete macskák sem túl kelendőek.

Erről a fajta diszkriminációról szinte mindenki tud, de a helyzet mégsem igazán változik. Pedig a fekete állatok sem rosszabbak a többieknél! Nem a sátán kutyái, és nem hoznak balszerencsét a macskák, inkább nekik van balszerencséjük, amiért ekkora hátránnyal indulnak.

 

Ezért az adventi időszakban arra kérünk mindenkit, aki teheti, ha nincs is lehetősége magához venni egy fekete állatot, támogasson meg egy menhelyi kutyát vagy macskát, eledellel, eszközökkel, egy kávé árával, vagy amivel tud!

A fekete péntek lehetne a fekete állatok szerencsenapja is, ha teszünk értünk!

 

 

Intő példa, mely felhívja a figyelmet az oltás fontosságára

Kutyáknak is készült karácsonyi dal