in

Kutyáknak is készült karácsonyi dal

Ha a Mennyből az angyal és a Last Christmas már unalmas lenne, kedvencünket is meglephetjük egy dallal.
Egy kutyaeledel-gyártó cég állatorvos és kutya-viselkedéskutató segítségével alkotta meg a Raise the Woof! című dalt. Bár angol nyelven van, a benne szereplő különféle hangok minden eb érdeklődését felkelthetik. Füttyögés, a csipogójátékok hangja és más, számukra kedves nesz van vegyítve dicsérő és parancsszavakkal, meg némi kutyaugatással. Valóban felfigyelnek rá a kutyusok, a sajátjaink is forgatták a fejüket és csodálkozva hallgatták. Íme a szerzemény:

Érdemes lejátszani a kedvencünknek, hogy mit szól ehhez a muzsikához. A zenét köztudottan szeretik az állatok, még mindig rengeteg kutatás foglalkozik a témával. Készítenek nyugtató hatású zenéket kimondottan állatoknak, de sokan közülük szívesen hallgatnak az emberi fül számára gyártott slágereket is. Az eddigi eredmények alapján a reggae és a lágy rock a kedvencük. Sokan a karácsonyi dalokat sem vetik meg, de lehet, hogy ez csak a mi kisugárzásunk és a sütiillat miatt van.

Mindenesetre egy próbát megér, hogy megmutassuk nekik a fenti számot. Érdekességképp a macskáknál is letesztelhetjük, ők vajon hogyan reagálnak a csilingelésre és a csipogós játékokra.

A Black Friday szóljon a fekete állatokról is!

Az igazi Csizmás, a kandúr rabul ejti a szíved!