in

A csak még egy falatkára neked kell nemet mondanod, mert a kutya nem fog!

A kutyák könnyen esnek áldozatul a falánkságnak, ami elhízáshoz vezethet.
A nem múló vágy a jutalomfalatkákra és minden finomságra sok kutyára jellemző, de némi hajlammal hamar dundivá válnak. Bár aranyos a duci kutyus, az elhízás egészségügyi problémákhoz vezethet. Túlsúllyal könnyebben alakul ki ízületi gyulladás, szívproblémák és gyakoriak a légzési nehézségek is, így az egészsége érdekében muszáj megálljt parancsolni!

Hiába néz rád olyan édesen, sóvárogva, vagy épp olyan szemekkel, mint aki két hete nem evett, állj ellen a kísértésnek, hogy a sokadik csak egy falatkát odaadd neki! Vagy ha odaadod, gondoskodj elegendő mozgásról számára!

Az elhízás oka legtöbbször nem más, minthogy felborul a megevett és felhasznált energia egyensúlya. Kvázi többet eszik kalóriában az eb, mint amit a nap folyamán felhasznál. A mozgékony kutyáknál ez ritkán fordul elő, de a lustább egyedek általában hamar szedik magukra a plusz dekákat, kilókat.

Bizonyos kutyák genetikailag is hajlamosabbak lehetnek a hízásra, illetve sokan az ivartalanítást teszik ezért felelőssé, de önmagában egyiktől sem lesz dundi a kedvenc. A megfelelő étrend és elegendő mozgás nem csak nekik tesz jót, hanem nekünk is. Ezzel sok problémától óvhatjuk meg kedvencünket!

Kefe, fésű, furminátor, a legjobb barátaink vedlésidényben

Mikor szükséges éjjeli ügyeletre menni kedvencünkkel és mire számíthatunk?