Négylábú testőrök.

Thea Chase mezítláb játszott a házuk kertjében Michigan állam vidéki részén. A nagybátyja megkérte a kislányt, hogy menjen be a házba és vegyen fel magára egy cipőt. Édesanyja, Brooke nem sokkal később a megérzése miatt utánament, hogy ránézzen a gyerekre és a két kutyára, a Buddy nevű rottweilerre és a Hartley nevű angol springer spánielre. Hamarosan nyilvánvalóvá vált az ijesztő felfedezés, hogy Thea nincs a házban, sem az udvaron.

Az anya és a nagybácsi kétségbeesetten kiabálni kezdtek a lánynak, szólongatták, rémülten keresték. Átfésülték a környező erdőket, de egy negyed óra elteltével hívták a rendőröket is, mert sehol sem találták a kislányt. A kietlen területen a rendőrök drónokat, kutyás keresőket, mentőcsapatokat mozgósítottak, bevetettek, míg a családtagok és környékbeliek a településen kezdték el a kutatást, keresőláncot alkotva.

Éjfél körül egy családi barát, aki quaddal kereste a lánykát, észrevette Buddy-t egy ösvény mellett. Amikor megpróbálta megközelíteni a kutyát, az ugatni kezdett. A mezítlábas 2 éves kisded az ösvénytől nem messze aludt, szinte nesztelenül összegömbölyödve, fejét Hartley-n nyugtatva. Amikor a férfi megpróbálta felkelteni, Hartley nem túl barátságosan, egy morgással a tudtára adta, hogy ez nem éppen udvarias viselkedés. A kutyák védték, óvták a ködös időben 4 órán keresztül Thea-t és ezzel megmentették őt a hideg, 15 °C-os éjszakában.

A kislány kb. 5 km-t gyalogolt mezítláb, de szerencsésen túlélte a kalandot, hű barátainak hála.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org