Közös munka és szundítás.

Sokféle házikedvencről hallottunk már, még botsáskáról és krokodilról is, na de a vízibivalyról még nem. Pedig egy Kínában, Szecsuán tartományban élő lánynak, Chen Dongmai-nek pont egy bivaly a legkedvesebb barátja.

A Niuzai nevű, 2 éves állat rendkívül fotogénnek tűnik. A bivaly neve egyébként magyarul ’cowboyt’ jelent. Számtalan felvételen látjuk, hogy Chen a szántóföldön áll és Niuzait hívja, mire a vízibivaly vidáman a gazdijához szalad, ügyelve arra, hogy nehogy megsértse őt a szarvával. Több videón pedig kedvesen hozzádörgölőzik a lányhoz, ezzel is kifejezve szeretetét és ragaszkodását.

Chen vidéken él, így Niuzai nem csak a barátja, de megbízható munkatársa is egyben. Időnként együtt dolgoznak a földeken, de mindig jut idejük egy kis szundira. Néha megosztanak közösen egy is elemózsiát, máskor bolyonganak az erdőben vagy mókáznak.

A vízibivalyt egyébként szegény ember tehenének is szokták nevezi. Az állat Indiából, Dél-Ázsiából, valamint Kínából származik. Alaktanilag és viselkedésileg két típusát különböztetik meg: a folyami vízibivalyt (Indiában és ettől nyugatra) és a mocsári vízibivalyt (Asszám, Dél-Ázsia, Kína). A legtöbb vízibivaly ma is Ázsiában él.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chen Dongmei (@chen_dongmei_202) által megosztott bejegyzés
A bivaly igénytelen, megeszi a sziki kákát, a nádat a szittyót és a mocsári füveket is. Nyugtalan, félénk, de a gazdival szemben engedelmes. Igavonásra hasznosítják, de a teje is értékes, magasabb vitamintartalmú, mint a tehéntej. A húsa viszont durva rostú, ugyanakkor több vas van benne, mint a szarvasmarhahúsban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chen Dongmei (@chen_dongmei_202) által megosztott bejegyzés

A lány és a vízibivaly különös barátságát az Instagramon is követhetjük.

Forrás: mymodernmet.com