Ősi útvonalak.

Idén október 22-e volt az a nap, amikor a birkák foglalták el Madrid utcáit, minden évben elérkezik a telelőre vonulásuk. Szokatlan módon azonban ezek az állatok ma is az ősi útvonalakat használják, amelyek épp a spanyol fővároson vezetnek keresztül.

A juhok az észak-spanyol területekről vonulnak délre a téli hónapokra. A bégető tömeg a dudáló autók helyét foglalja el, vidám forgatagot generálva. Az állatokat a juhászok terelik, akik a nyájakat ügyesen navigálják a városközponton keresztül.

A minden évben lezajló esemény hagyományát 1994-ben elevenítették fel a madridi fieszta keretében, miután a spanyol parlament elismerte az állatok terelésének tradicionális útvonalát.

Valamikor csendes vidéken haladtak a nyájak, de manapság még Madrid főterén is keresztül kell kelniük. A juhászok sok esetben hagyományos öltözékben terelik őket, a helyiek és turisták legnagyobb örömére. Mondani sem kell ahogy a mókás és látványos eseményt érdeklődők hada kíséri, rengetegen állnak az utak szélén, fényképezve a csilingelő harangot viselő juhokat.

Forrás: www.reuters.com