Mindig akad valami újdonság, ami felülmúl minden eddigi elképzelést.

Azt szoktuk meg, hogy a háztáji szárnyasok vígan kapirgálnak a hátsó udvarban, naphosszat csipegetnek nem túl sok figyelmet igényelve. Persze van, ahol kedvencként vannak tartva és egy-egy példány az ágyban alvást is ismeri, de kis hazánkban nem ez a jellemző.

A világ más részein viszont egyre komolyabb kiegészítőket lehet vásárolni, egyre többen házilag is készítenek valami különlegeset szeretett csirkéjüknek. Láttunk már tyúkoknak készült láthatósági mellényt, divatot követő kötött pulcsikat, tütüket, pelenkát, de még hámot is a sétáltatáshoz. Most pedig mindezek mellé megjelentek a kiskocsik. Látszólag babakocsik lettek saját kezűleg átalakítva a madaraknak, hogy ők is láthassanak egy kis világot. Vagy csak így akarták az emberek megtörni a szigorú kijárási tilalmat?

A kicsik imádnak bármit, amit kerekeken gurulva tologathatnak, nekik könnyebb is elnézni, bár feltehetően egy plüssmacival is beérnék.

Mégsem a gyerekek sajátja ez, a felnőttek is hódolnak az új trendnek.

Hogy idővel hozzánk is elér-e a csirkekocsis sétáltatás az később kiderül, mindenesetre így már felkészültünk a látványra.

Forrás: Sad and useless

Kapcsolódó cikkünk:
Légiparádé csirkékkel