in

Tyúkok is kaphatnak láthatósági mellényt

Itt a megoldás, hogy ne olvadjanak be a környezetükbe.
Bár egy baromfiudvarban nem éppen szükségszerű, van az a helyzet, amikor bizony jól jöhet. David Williams is ezt a megoldást választotta, ugyanis a 8 éves kisfiának ajándékba vásárolt két csirkét egyszerűen nem sikerült az udvarukban tartaniuk. A Davina és Deidre névre keresztelt állatok a szabadságvágytól túlfűtve rendszeresen kijárnak az utcára kapirgálni. Mivel a férfi nem akarta őket kis ketrecbe zárni, így inkább mellényeket vásárolt nekik, hogy nehogy a figyelmetlen autósok áldozatául essenek. Milton Keynes lakói örömmel fogadják a tyúkokat, a szomszédság szereti, hogy az ő kertjükben is feleszik a rovarokat. Beilleszkedtek az angol település hétköznapjaiba.

Bár számunkra furcsának hathat, talán mégis érdemes magunkévá tenni ezt a mentalitást. A briteknél az autósok megállnak és türelmesen várakoznak, ha csirkék tévednek az útra. Ez a mellény megkönnyíti a dolgukat, hogy szürkületkor is könnyeben észrevegyék az állatokat.

A mellény gyártója a láthatóságon felül azt is kihangsúlyozza, hogy egy ilyen mellényben fázni sem fognak a tyúkok. A tépőzáras rögzítés lehetővé teszi, hogy igazodjon az állat testméretéhez. Vízálló, portaszító és arra is kitérnek, hogy pizsamának nem alkalmas, így éjszakára le kell venni a szárnyasokról.

10 dollárért, nagyjából 3000 forintért kapható rikító rózsaszín és sárga színben. Kissé mókás, de mindenképpen hasznos.

Forrás: BoredPanda, Omlet

 

 

Tündéri lázadó, aki minden csoportképet feldob

Lombikborjak születtek az országban elsőként