in

A házőrző macska a postásra vadászik

Úgy tűnik, nem csak a kutyák ellenségei a kézbesítők.
Bár a macskák házőrző tulajdonságai kevésbé ismertek, Debra Anderson rendszeresen találkozik egy harcias cicussal. A kanadai postás szereti a munkáját, azon belül is főként az ablakon át rátámadó macskát. Ahogy a fekete-fehér négylábú közelébe ér a levelekkel, a kis fenevad fújni, karmolni és nyávogni kezd, majd nekiugrik az ablaknak.

A cica viselkedése nem is olyan meglepő, hiszen a macska elég territoriális állat. Ez azt jelenti, hogy a területét megpróbálja megvédeni az illetéktelen betolakodóktól. Hiába nem akar a levélhordó a házba bemenni, a macsek számára mégis fenyegetést jelent a közelsége. Ahogy egymás között is képesek összecsapni a saját területükért, úgy a hívatlan emberek is potenciális veszélyforrást jelentenek számukra.

Hogy a postások miért kapnak kitüntetettebb figyelmet (és olykor agressziót) az állatoktól, mint más járókelők, az rejtély. Talán az egyenruha, talán a rengeteg illat, ami rájuk tapad munka közben, ahogy járják az utcákat, talán, hogy a postaládához nyúlnak, ki tudja. Mindenesetre nem mindig könnyű nekik. Kell egy kis derű elviselni ezt és meglátni a dolog jó oldalát, ahogy Debra is tette.

Forrás: BoredPanda

Árt a wi-fi a méheknek?

A kutyák képesek kiszagolni a koronavírust