Sohasem késő, ha szeretetről van szó!

Egy kaliforniai szervezet idősebb kutyák mentésével is foglalkozik, így az “Idősek az idősekért” programjuk keretében esélyt adnak a kései találkozásokra is. Milt Lessner már 100 éves is elmúlt, amikor kaphatott egy bundás barátot, akivel bearanyozták egymás hátralevő életét.

A korábban pszichiáterként praktizáló bácsi magányosan, özvegyként élt, miután elvesztette szeretett feleségét és már kutyáit is. Éltes kora miatt nem volt sok esély arra, hogy új kedvence legyen, pedig a szíve még tele volt szeretettel. A szerencse mégis rámosolygott, hiszen ez a program hozzásegítette őt új társához, szem előtt tartva a körülményeket.

A 8 éves korában talált tacskó-corgi keverék, Layla hosszú időn át várakozott a rácsok mögött, hogy valaki felfigyeljen rá. Az idősebb, fekete kutyák bevallottan nem túl kelendőek, de Milt egyből beleszeretett. A szimpátia kölcsönös volt, jót tettek egymásnak. A menhely dolgozói havonta látogatták meg a párost, hogy minden rendben van-e, vigyáztak rájuk.

Két együtt töltött szép év után Milt nemsokkal a 105. születésnapja után elhunyt. A családja annyira megszerette a kutyust, hogy magukhoz vették, így nem került vissza a rácsok mögé, szeretetben élheti le a hátralevő életét.

Sok menhelyen nagyon sok feltételnek kell megfelelni az örökbefogadáshoz, de mindenki jobban jár, ha felügyelet mellett az idősek is kapnak esélyt. Az embernek és ebnek is egyaránt jót tesz!

Forrás: BBC