in

Árt a wi-fi a méheknek?

Számos tudós foglalkozik a mágneses mező hatásaival és a felvetésük igazolódni látszik.
A laborokban és terepen végzett kutatások alapján a minket körülvevő elektromágnesen tér nem csak ránk, de az élővilágra is hatással van. A WLAN-sugárzás, közismertebb nevén a wi-fi károsan befolyásolja a méhek tájékozódási képességét, valamint sok esetben árt az örökítőanyaguknak és a lárváiknak is. Nem csak a rovarölő szerek és a rovarok élőhelyének eltűnése miatt fogyatkozik a méhek száma, hanem a mágneses mező okozta negatív hatások miatt is.

Ez roppant lesújtó hír, hiszen amíg az ember törekszik a villámgyors kommunikáció egyre szélesebb körben való kiterjesztésére, addig a környezetben keletkező károk egyre hervasztóbbak. A méhek kulcsfontosságúak nem csak az általunk kedvelt méz miatt, hanem a beporzás aktív résztvevői is, amivel fenntartják az ökoszisztéma egyensúlyát. Ha ők nem tudják végezni a dolgukat, mert apránként elfogynak, velük együtt a számunkra élelmet jelentő növényeknek is búcsút inthetünk idővel.

Hiába kongatják a vészharangot szakemberek régóta, sokan még most is tagadják, hogy bármi probléma lenne. Pedig, ha nem tanulunk meg vigyázni a környezetünkre, a körülöttünk levő élővilágra, az ránk is hatással lesz. Hiába fogunk tudni a szuper mobiltelefonunkkal bárhol netezni, ha kipusztítjuk magunk körül a növényeket és az állatokat. Senki nem lakott még jól wi-fivel, ugye?

Forrás: MTI

Lombikborjak születtek az országban elsőként

A házőrző macska a postásra vadászik