Nem minden kutya alkalmas őrző-védő feladatokra.

Vannak fajták, amik ösztönösen vigyáznak ránk vagy az értékeinkre, míg mások némi tanítás után, de akadnak olyanok is, akik egy légynek sem tudnának ártani, nemhogy betolakodóknak.

Lucky, a husky is békésen átaludta a megrendezett támadást az ékszerüzletben, füle botját sem mozdítva az idegen, beépített emberre.

Ez nem is feltétlen róható fel neki, hiszen a husky alapvetően szánhúzó. Az adottságai azt segítik, hogy nagy távokat tudjon megtenni mostoha körülmények között is, egy mögé kötött szánnal. Ehhez a mutatványhoz lehet kitartó, bátor, erős és végtelenül barátságos is.

Mentségére legyen mondva, hogy a támadás megrendezett volt, lehet pusztán ez az oka, hogy inkább szunyókált. Mivel valószínűleg a gazdája sem volt olyan feszült, mint éles helyzetben lett volna, ezért lehet, hogy a kutya igazából tudatában volt annak, hogy a veszély nem valós. Így tekinthetjük energiatakarékos bölcsességnek is. Persze az is előfordulhat, hogy akkor is így tenne, ha valóban ki akarták volna rabolni az ékszerüzletet.

Mindenesetre remélhetőleg ezt soha nem kell megtudni, hogy mit tenne, ha…

Forrás: BoredPanda