Egy Louisiana államban található állatpark különleges szolgáltatása ez.

Előzetes bejelentkezés után nyílik lehetőség egy vezetett túra keretében a vidrákkal úszásra.

Először közelebbről lehet megismerkedni különféle hüllőkkel, majd afrikai szerválokkal, vörös kengurukkal, lajhárokkal, aztán a kiválasztottak fürdőruhát húznak és bemászhatnak az ázsiai kiskarmú vidrákhoz.

Korlátozott számban és időben lehet csak mókázni velük, ezzel biztosítják az emberek és az állatok számára is, hogy a találkozás kellemes élmény legyen. A vidrák annyit úszkálnak és játszanak a látogatókkal amennyit szeretnének, ha megunják, elvonulhatnak a kuckójukba bármikor. Ezzel valószínűleg nem gyakran élnek, mert imádják a társaságot és a finom falatokat.

A világ legkisebb vidrája, amit törpevidraként is szoktak emlegetni, eredetileg Ázsia mangrovemocsaraiban és édesvízi mocsaraiban él, és kisebb halakat, rákokat és kagylókat fogyaszt. A fogságot és a kényeztetést is elég jól viseli.

A Barn Hill Preserve nem titkolt szándéka közelebb hozni az embereket az élővilághoz.

Azok az állatok, amelyeket meg lehet ismerni, érinteni, mindig nagyobb figyelmet kapnak, így ez a módszer hatékony a környezettudatos oktatás szempontjából is. Napjainkban rengeteg állatfaj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, köztük az ázsiai kiskarmú vidra is. Talán az ilyen kezdeményezésekkel sikerül felhívni rájuk a figyelmet, és ezzel megmenteni őket a későbbi kihalástól.

Forrás: BoredPanda, Barn Hill Preserve

Vélemény, hozzászólás?