Megható dolog történt a négyéves Meredith-tel.

A Texasban élő kislánynak születése óta társa, barátja, felvigyázója volt a család imádott kutyája, Abbey. Ahogy Meredith elkezdte felfedezni a világot, ő mindenhol mellette volt. Ezért is viselte meg az apróságot annyira szőrös családtagjának elvesztése. Mivel vigasztalhatatlan volt, megkérte az anyukáját, hogy írjanak levelet a mennyországba. A papíron ez állt:

“Kedves Isten!
Kérlek, vigyáznál a kutyámra? Tegnap halt meg, és ott van veled a mennyben. Nagyon hiányzik. Köszönöm, hogy hagytad, hogy kutyám legyen annak ellenére, hogy régóta betegeskedett. Remélem, sokat játszol majd vele, szeret úszni és labdázni. Képet is küldök róla, hogy amikor meglátod, tudd, hogy ő az én kutyám volt. Tényleg nagyon hiányzik.
Szeretlek Abbey,
Meredith”

A borítékba fénykép került és az égbe címezve, felbélyegezve postaládába dobták. Néhány nappal később aranypapírba csomagolt válasz érkezett Meredith-nek címezve. Fred Rogers: Amikor a házi kedvenc meghal című könyve, a borító belsejéhez a következő levél mellékelve:

“Kedves Meredith!

Abbey biztonságosan megérkezett a mennybe, a kép, amit küldtél róla, segített felismerni őt.
Abbey már nem beteg többé, a lelke itt van velem, ahogy neked a szívedben. Szeretett a kutyád lenni. Mivel a mennyben nincs testünk és zsebem sem, ezért a képet visszaküldöm, hogy elrakhasd emlékbe.
Köszönöm a gyönyörű levelet és köszönöm anyukádnak, hogy segített megírni. Csodálatos anyukád van, ezért is választottam őt neked. Minden nap áldásomat küldöm és nagyon szeretlek. Könnyű engem megtalálnod, hiszen mindenhol ott vagyok, ahol szeretet van.

Szeretettel,
Isten”

A levelet feltehetően a postai dolgozók írták, de mégis túlmutat egy szürke hétköznapnál. Visszaadja a hitet, hogy létezik még önzetlen jó cselekedet, ami nem pénz kérdése, puszta emberség. Boldoggá tettek egy pici lányt, aki megnyugodott, hogy a kutyája már jó helyen van. Néha elég egy jó szó is ahhoz, hogy jobbá tegyük mások életét!

A nyitókép csak illusztráció.

Forrás: DailyMail