Vannak dolgok, amiket a kutyák tudnak jobban, de most a macskák erősségeit vesszük górcső alá.

Sok szempontból összehasonlíthatatlanok persze, de vannak közös vonásaik. Bizonyos képességeikben nagyobb a különbség, lássuk, miben jobbak a macskák:

Jobban látják a közeli dolgokat

Élesebben és jobban látják a közeli dolgokat, feltehetően azért, mert kisebb területeken vadásztak régen is. Ráadásul éjszaka is jobban látnak nem csak az embereknél, de még a kutyáknál is.

Hatékonyabban isznak

A trükkös ivásukkal, ami csak látszólag egyezik meg a kutyákéval, háromszor annyi vizet képesek a szájukba juttatni egyszerre.

Jobb az egyensúlyérzékük

Ők az egyensúlyozás nagymesterei a kutyákhoz képest. Láttál már 1-2 centi vastag kerítésen és gond nélkül végigsétálni macskát, ugye? Könnyű, hosszú csontjaik, rugalmas gerincük és farkuk is segíti a műveletet.

Jobban kommunikálnak

Bővebb a kommunikációs eszköztáruk: a nyávogás mellett morognak, puffognak, fújnak, dorombolnak, vagy csikorgatják a fogaikat, amit testbeszéddel is kiegészítenek sokszor.

Jobban alszanak

Sokat és leginkább még többet. Bár ők is éberen figyelik a környezetüket, a mély alvás mennyisége túlszárnyalja a kutyákét.

Jobb a hallásuk

60 kilohertzig képesek észlelni a hangokat szemben a kutya 40, és az ember 20 kilohertzével. Egy kis plusz, hogy a fülüket képesek 180 fokban forgatni.

Mik derülnek ki!

Forrás: chewy