A járvány okozta szigorítások kreatív megoldásokat alkottak sok helyen.

Mivel Japánban az otthonok átlagosan kisebbek, mint Európában, így a korlátozások idején bevezetett otthonmaradás nem volt mindenkinek ínyére való opció.

Ahhoz, hogy a kór mégse terjedjen olyan rohamosan, a japánok elkezdtek otthonaiktól és munkahelyüktől távolabb, magányosan vagy szűk csoportokban dolgozni. Így lett egyre felkapottabb kapszulaszállodákban, fürdőkben vagy épp óriáskeréken elvégezni a munkájukat, és így született meg a Nya Workation Plan is, ami tulajdonképpen Miau-munkaterv lenne magyarul.

A macskaváros pont az, amire gondolnánk, tulajdonképpen egy iroda két íróasztallal és még több macskával. Bárki viheti magával a laptopját és intézheti a dolgát a cicák társaságában, ha megfizeti a bérleti díjat.

Az ötlet tulajdonképpen nem újdonság, hiszen egyre több munkahely válik állatbaráttá, aminek pozitív hatása elvitathatatlan. Érthető, hogy sokan szívesebben dolgoznak a kis bolyhos barátok mellett, mint nélkülük. A jelenlétük megnyugtató, örömöt csempésznek a hétköznapokba, hogy mennyire egyszerű mellettük a munkára koncentrálni, az más kérdés. Akinek a billentyűzetére feküdt már egy macska, vagy csak nagy szemekkel nézte, némi simogatást várva, tudja miről beszélünk. Mindenesetre azért érdemes kipróbálni a módszert itthon is.

Forrás: SoraNews