Sokan ismerték.

Tombili – a pufók házi kedvenceknek gyakran ez a török beceneve – egy utcamacska volt, aki Isztambul Kadıköy kerületében, Ziverbeyben élt. A cica a környék lakóinak körében gyorsan népszerűvé vált barátságossága és a sajátos póz miatt, ahogyan előszeretettel feküdt a lépcsőkön. Az erről a pózról készült fotónak köszönhetően a macska világszerte ismertté vált a közösségi oldalakon, és internetes mémmé vált.

Az isztambuliak miután megrendültek a hírtől, hogy szeretett cicájuk, Tombili egy hónapnyi rejtélyes betegséget követően átkelt a szivárványhídon, méltó emléket, egy szobrot szerettek volna állítani számára. Online petíciót indítottak, melyet több mint 17 000-en támogattak.

Ezt követően egy helyi szobrász, Seval Şahin el is készítette, és az állatok világnapján, október 4-én át is adták a nagyközönség számára. A szobor pontosan arra a helyre került, ahol Tombili szívesen időzött, és ugyanabban a pózban ábrázolja őt, amelyről híres lett. A szobor leleplezésének napján több százan rótták le tiszteletüket, gyertyát, macskaeledelt és virágot hagytak hátra.

In Memory of Istanbul's Phenomenal Cat - Tombili

In Memory of Istanbul's Phenomenal Cat - Tombili

In Memory of Istanbul's Phenomenal Cat - Tombili

Forrás: www.amusingplanet.com