Bár hazánkban leginkább haszonállatként tekintenek a szarvasmarhákra, de sokkal többek annál.

A hatalmas növényevők intelligens, csupaszív jószágok, ha közelebbről megismerjük őket. Nem sok lehetőségük adódik bebizonyítani, pedig tanulékony, kedves és szolgálatkész állatok, és nem mellesleg zenerajongók is. Nem csak hűségesek a legjobb barátjukhoz, szeretik a babusgatást, és tanulják meg könnyedén, hogy melyik állás is az övék mondjuk egy istállóban, de őszinte figyelemmel kísérik azt, aki zenél nekik. Kutatások bizonyították, hogy a zene lejátszása növelte a tejtermelő tehenek tejhozamát, de úgy tűnik, a hétköznapi szarvasmarhákat is lenyűgözik a lágy melódiák. Szívmelengető látni, ahogyan egy ilyen hatalmas állat szelíd finomsággal hajtja a gitározó lány ölébe a fejét, majd békésen bóbiskol el a dallamot hallgatva:

Ez azonban egyáltalán nem egyedi eset, még a kevésbé kézhez szokott jószágokat is elbűvöli a muzsika. Az út mentén legelésző állatok mellett állt meg egy pár, mert maguk is kíváncsiak voltak, hogy tényleg szeretik-e a zenét a szarvasmarhák. A szaxofonozó férfi játékára hamar köré is gyűlt a hálás közönség, így a felvetés igazolódott.

A tangóharmonika megszólalása is ezt a reakciót váltja ki belőlük, hamar közelebb merészkednek a zenészhez és átszellemülten hallgatják a rögtönzött koncertet.

Ugye, milyen aranyosak?

A nyitókép csak illusztráció!