Korábban írtunk Demény, a kötsög és az Eszkuláp Egyesület Valentin napi összefogásáról.

A gyűjtés mellé álltak civilek, szervezetek, cégek. Bálint gazda, nagy híroldalak és mi is, a hobbiallat.hu egy emberként hirdettük, hogy a Valentin napi virág helyett ments meg egy életet!

Ez eléggé megosztotta a közvéleményt, amit szeretnénk tisztázni.

Sok hozzászólásban háborodtak fel emberek, miszerint “miért akarják tönkretenni a virágárusokat?!”. Itt félreértés van, nem a virágosok tönkretétele a cél. Írhattuk volna, hogy egy tábla csoki helyett, vagy egy doboz sör helyett és akkor most valószínű azok lennének felháborodva, akiket az érint, de itt nem valami ellen megy a gyűjtés, hanem valamiért! A virágárusok is épp úgy melléállhatnak az ügynek, hogy minden 5. szál rózsa után x forintot utalnak a projektre, amivel ők is jól járnának. Szeretjük a virágokat, szeretjük a virágárusokat, és a kutyákat és más állatokat is!

Sokan azzal támadták az ügyet, hogy “miért pont Valentin nap?!”  Épp erre a napra esett a választás. Lehetett volna március 6. szerda is, de épp ez a nap lett a gyűjtés határideje. Elvileg a szerelem napja, gyakorlatilag a kereskedelemé, de most kaphatott egy sokkal magasztosabb célt.

Még többen kérték számon, hogy “miért a kutyák? miért nem az éhező gyerekek, ők nem fontosak?!” Vagy az idősek, vagy a rokkantak, vagy a hajléktalanok…és itt a felsorolást a végtelenségig folytathatnánk. Ahhoz képest, hogy az “ország jobban teljesít” mérhetetlen mennyiségű segítségre szoruló ember és állat él hazánkban. Valóban ők sem kevésbé fontosak! De most épp a kutyákról van szó. Korábban Demény szervezett időseknek is gyűjtést. Nemrégiben szintén sokakat mozgatott meg a nemluxustáska.Van sok gyűjtés, ami sok jó ember közös segítsége. Szeretnénk megváltani a világot, de nem tudjuk egyszerre!

A nehézségek ellenére észre kell venni a jót! A Valentin Projekt nem csak a kutyák miatt bír nagy jelentőséggel, hanem mert alakul valami, ami már nagyon hiányzott. Az összefogás! 

Az, hogy mi emberek, magyarok, összefogjuk vállvetve valamiért, ami jobbá teszi a világot! Szóval segítsen mindenki, ha mással nem tud akkor azzal, hogy nem támadja azokat, akik segíteni akarnak és tesznek is érte! Mert a tolerancia, a kedvesség mindannyiunk közös ügye! Hogy értékeljük és becsüljük egymást! Hogy ne vesszen a másik tehene is, hanem mentsük meg közösen!

Eddig 16.608.836 Ft gyűlt össze, amiből 166 kutya élet menekülhet meg. Február 14-ig tart a gyűjtés…

Ennyi kutyának már biztos, hogy jobb lesz az élete, és ezáltal nekünk is, mert jót tenni jó.

A kedvesség, a segítőkészség, az egymásra odafigyelés az alapkövei egy olyan világnak, amelyben szeretnénk élni!