in

Bájos zöldszárnyú arák a Debreceni Állatkert új lakói

A színpompás fiókák idén keltek ki.




A zöldszárnyú ara akár 90 centiméteresre és 1-1,5 kilogrammosra is nőhet, így Földünk legnagyobb testű papagájai közé tartozik. Élőhelye eredetileg Dél-Amerika, ahol azonban élőhelyének szűkülése és példányai jelentős mértékű befogása, valamint illegális kereskedelme miatt egyedeinek száma jelentősen megcsappant.

A Debreceni Állat- és Növénykert legifjabb aráinak neme egyelőre nem ismert. A teljes önállóságukig pedig még nagyjából egy hónapnyi időre van szükség.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: mti.hu és www.zoodebrecen.hu

Legyen sellő a kutyusodból!

Idén is megrendezték a finn falovacska bajnokságot