Elképzelhetetlenül mély fájdalmat érezhet az, akinek azt mondják az orvosok: már nem tudnak segíteni, napjai meg vannak számlálva.

Ezt élhette át egy házaspár, amikor a feleség súlyos betegségéből való felépülésére már nem volt esély. Élete utolsó napjaiban csak arra vágyott, hogy láthassa még kutyájukat, Bellát. A legtöbb kórházba tilos állatokat bevinni, de a szerető férj mégis megkockáztatta.

Hazament, elővett egy bőröndöt és beletette a kutyust. Utána együtt mentek a kórházba, ahol a férfi azt mondta, a táskában olyat hozott, ami felvidítja a feleségét. Kicsit izgult, hogy a kutyus lebuktatja-e, de mintha tudta volna Bella, hogy csendben kell lennie. Feltűnésmentesen érkeztek a feleség ágyához, aki éppen aludt. A kutyus egyből felugrott az ágyra és a nő mellkasára hajtotta a fejét némán, türelmesen várva. A hölgy imádott kiskutyájával ébredt. Bella csendesen nyalogatta az arcát a viszontlátás örömömében. A kórterembe belépő nővért annyira meghatotta a látvány, hogy megígérte nem árulja el őket. Így a nő egy órát tölthetett kedvencét ölelve, fájdalmai ellenére mosolyogva.

Ez volt a végső búcsújuk, mert pár nappal később a feleség elhunyt. A kutyus azonban azóta is, ha bőröndöt lát azonnal belefekszik. Talán reméli, hogy újra elmennek látogatóba.

Forrás: shareably

Vélemény, hozzászólás?