Hiába a fenyő a nagyobb, végül mindig alul marad.

Mivel nem tud mozogni és nem tudja védeni magát, a veszedelmes kismacskákkal szemben esélytelen. Borítékolható, hogy minél szebben sikerül kicsinosítani a fát, annál nagyobb késztetést érez a cica, hogy romba döntse. A fényfüzérek, színes gömbök, girlandok csalogatóak a macskák számára, ezért aki nem tesz óvintézkedéseket, a következőkre számíthat:

Először csak felmásznak, kíváncsiskodnak, mintha ártalmatlan felfedezésről lenne szó.

Aztán jön a módszeres kivégzés.

A rutinosabbak a csúcsdísszel kezdik, a szelídebb állatok a függő dekorációval indítanak. Legyen szó kisebb vagy nagyobb, élő vagy műfenyőről, semelyik sem menekülhet.

A vége általában az, hogy a legyőzött a padlón fekszik, míg, aki leterítette, ártatlan pislogással vagy diadalittas heverészéssel ünnepel.

Aki szeretné mindezt megelőzni, az sok módszer közül válogathat. Lehet a plafonról függő fát díszíteni, az állót körbekeríteni, a lényeg, hogy a macskák semmiképp se férjenek hozzá! Ha eléri, ha ráugorhat, nem valószínű, hogy ellen tud állni a kísértésnek.

Persze vannak kedvencek, akiket mindez nem hoz lázba és békésen viszonyulnak a karácsonyfa jelenlétéhez. Az ő gazdáik nyugodtan örvendezhetnek.

Forrás: Sadanduseless