in

A kajmán nem kimondottan háziállat, de van, aki annak tartja

Az aligátorféléket a legtöbb ember próbálja inkább elkerülni, nem úgy, mint Nobumitsu Murabayashi.
A japán férfi közel 40 éve vásárolta kisfia kérésére a Caiman-san névre keresztelt krokodilt.

Az akkor még kisebb hüllő időközben egy körülbelül 2 méter hosszú és 45 kilogrammot nyomó állatkává cseperedett, de még így is viszonylag kicsinek számít a többi krokodil között.

Caiman-san igazán megbecsült hobbiállat, családi házban él, mossák a fogait, sétálni jár, szökőkútban úszkál, és sokat babusgatják is. Az utcán sétálva gyerekek és felnőttek egyaránt meglepődnek a kajmán látványától, de a bátrabbak meg is simogathatják, ugyanis a gazdája szerint teljesen szelíd. Egyszer, még fiatalkorában kicsit megharapta Nobumitsu fiát, de ez nem volt elég ok, hogy megváljanak tőle, azóta is családi kedvenc, és az elmúlt évtizedekben nem bántott senkit.

Mivel nem egy hétköznapi állatról van szó, így hivatalos hatósági engedélyt kellett kérni a közterületen való sétáltatásához, de megkapta. Viszont a dokumentumokban az is szerepel, hogy minden felelősség a gazdáját terheli, ha valami mégis balul sülne el. Szerencsére ilyesmire eddig nem volt példa, sőt! Egyre jobban szeretik őt az emberek, a médiában már Mr. Gator-ként emlegetik.

Itthon vajon hányan ájulnának el egy pórázon sétáló kajmán látványától?

Forrás: OddityCentral

A kiemelt kép illusztráció.

Miért gyűlölik annyira a macskák a vizet?

Miért dalolnak a madarak?