A tüneményes babakutyáknál nem sok cukibb van a világon!

De más gyönyörködni bennük és más együtt élni velük. Mielőtt az ember magához vesz egyet, mindenképpen érdemes átgondolni, hogy tudja e a vállalni, ami egy aranyos kölyökkel együtt jár. Nézzük mik is ezek:

Időráfordítás

Egy háziállat bizony időt igényel, de egy kölyök még többet, mint egy felnőtt kutya. Az első időben napi 3x-4x etetni kell, majd egyből utána kivinni, mielőtt szobatiszta lesz. Bár sokat alszanak, az ébren töltött időben gyakorlatilag folyamatos gondoskodást igényelnek. Lesz elég időd törődni vele annak fényében, hogy pár óránál többet nem hagyhatod magára?

Pusztítás

Bevallhatóan tönkretesz mindent, amihez hozzáfér. Nem azért, mert gonosz, hanem azért, mert fel kell fedeznie a világot. Lopkod, rágcsál és még többet rágcsál, néha be is csurrant. Felkészültél, hogy jóval többet kell takarítanod? Hogy el kell pakolnod előle a féltett kincseidet? Hogy helyette is résen kell lenned, mert számára a telefonkábel is csak rágcsálnivaló?

https://www.instagram.com/p/Boqprt4CVjf/

Költségek

Az induló kollekció bevásárlása igényel némi beleinvesztálást. Tálak, póráz, kaja, állatorvosi költségek, féreghajtás, eledel, játékok, stb. Megengedheted anyagilag?

Éjszakák

Sokszor, amikor éjjel pihennél, ő ébren van. Van rá esély, hogy egy ideig nyüszít is, mert fél, mert egyedül érzi magát, mert unatkozik. Le tudsz mondani átmenetileg a nyugodt éjszakákról?

https://www.instagram.com/p/BotIbIOgHl9/

Nevelés

Mire egy cuki kis kölyökből jól nevelt kutya lesz, addig nagyon sok tanítást igényel. Ahogy a gyereknevelés is embert próbáló feladat, úgy a kutyusok oktatása is.  Értesz hozzá? Lesz rá időd?

https://www.instagram.com/p/BotIyKFB5K2/

Többi háziállat

Ha van már otthon másik kedvenc, akkor részben egyszerűbb lesz egy babakutyával, részint nehezebb. Egyrészt tanul a másiktól is és sosem lesz egyedül, másrészt viszont benne van a pakliban az összeférhetetlenség is. Idő kell az összeszokáshoz, ha végül nem jönnek ki egymással, akkor nagyon nyűgös lesz az élet. Ezért fontos mérlegre tenned azt, hogy a meglévő kedvenced szereti a más állatokat? Tud osztozni a figyelmen, simogatáson, kaján?

https://www.instagram.com/p/BotIkIyBqTZ/

Ha minden kérdésre igennel feleltél, akkor valószínű készen állsz egy babakutya befogadására és kezdheted is keresni a számodra ideális kedvencet.