Szökevény.

Theo-Will McKenna mindössze 17 éves volt, még főiskolára járt, amikor a Wales-ben, Connah’s Quay-ban található házukból egy napon eltűnt a kedvence, Artie cica.

Miután a négylábú kiszökött, McKenna órákig állt kint egy zsáknyi finomsággal, de nem találta meg szeretett cicusát. Még hónapokig minden héten körbejárt, végül fokozatosan feladta a reményt, hogy Artie előkerül.

2024-ben egy connah’s quay-i otthon lakói a helyi állatorvost hívták fel azzal, hogy egy szürke-fehér macska bukkant fel a hátsó udvarban, majd 4 napig ott maradt A doktor megtalálta a cicát és a chipolvasás után kiderült, hogy a hiányzó Artie-ról van szó. Sajnos a chiphez tartozó telefonszám már időközben elavult.

Végül a facebookon próbálták megkeresni a McKenna családot. A família egyik barátja meglátta a posztot és elküldte Theo-Willnek. A gazdi nem is akart hinni a szemének, szinte fel sem ismerte a cicust, aki sápadtak és soványnak tűnt. El sem hitte, hogy igaz lehet, hogy a cica 12 évet élt túl az utcán.

A csodás megkerülés után Artie megkapta a szükséges orvosi kezeléseket, ki kellett néhány fogát húzni, kezelni kellett a pajzsmirigyét és eltávolítottak néhány csomót a füléből.

Jelenleg még az újraismerkedési és megfigyelési fázisban vannak a gazdával, de a cica teljesen rendben van. Hangosan dorombol és a család másik cicája is lassan megszokja a régi-új jövevényt.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: SWNS