Második esély.

A 8 éves Roger annak idején azért maradt ki a rendőrakadémiáról, mert túlságosan lelkes volt és állandóan ujjongott, ugrándozott. A bájos golden retriever egyáltalán nem volt nyugodt, hidegvérű, márpedig a kábítószert kereső kutyáknál ez fontos tényező. A köz érdekében tett szolgálata azonban nem ért véget és a tajvani földrengésben tett erőfeszítéseivel sikerült is korábbi bakiját jóvá tennie.

2024. áprilisában Tajvan északi részét 7.4-es erősségű földrengés rázta meg, ami tucatnyi áldozatot követelt, földcsuszamlást okozott egy népszerű nemzeti parkban, számtalan épületet romba döntött. Roger itt került bevezetésre, a túláradó, független jellem keményen dolgozott és sikerült áldozatokat felkutatnia. A Kaohsiung-i tűzoltóság képviseletében végzett kiváló munkát és talán az előélete miatt is történt az, hogy azonnal elnyerte a lakosság szívét.

Kiképzője szerint nem arról van szó, hogy korábban nem volt elég jó vagy hogy nem jött ki más kutyákkal, de a drogkereső kutyákkal szemben támasztott követelmény, hogy ne legyenek túlságosan nyughatatlanok vagy függetlenek. Ezek a tulajdonságok tökéletesen megmutatkoztak akkor, amikor Roger a riporter mikrofonjához ugrott, miközben a trénerét próbálták interjúvolni.

A golden retriever összesen 7 mentési projektben vett részt, nyugdíjba vonulása pedig már vészesen közeleg. Állítólag csodálatos otthon várja őt a pihenés éveiben.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.