in

Egy francia bulldog nyerte a szavazást, négy évig ő lesz a polgármester

Wilbur Beast hatalmas fölénnyel győzött a polgármester-választáson.
A Kentucky állambeli Rabbit Hash nevű településen szinte már hagyománya van, hiszen Wilbur Beast már sokadik a sorban.

Facebook/Rabbit Hash Historical Society

Első alkalommal 1998-ban választottak meg egy Goofy Borneman-Calhoun nevű kutyát, de nem tudta négy éven át betölteni a posztját, ugyanis 2001-ben, 16 éves korában elpusztult. Egy ideig betöltetlen maradt a pozíció, majd 2004-ben egy fekete labradort, Junior Cochrant választották polgármesternek.

2008-ban egy border collie, Lucy Lou lett az első “női” polgármester. Őt 2016-ban Brynneth Pawltro, a pitbull követte a tisztségben.

Idén a francia bulldog az eddigi legtöbb, 13 143 szavazattal nyert. Ez azért jó, mert ilyenkor minden szavazó 1 dollárt ad a település történelmi társaságának, amiből a különböző felújításokat fedezik. A második helyen Jack Rabbit, egy beagle, a harmadikon Poppy, egy golden retriever végzett, így ők lettek Rabbit Hash nagykövetei. Ők a polgármester helyettesei a távollétében.

Wilbur szóvívője, Amy Noland megköszönte a támogatást és mindenkit biztosított afelől, hogy a továbbiakban is igyekeznek majd szórakoztató rendezvényeket tartani a faluban. Hogy a polgármesternek tulajdonképpen milyen feladatai vannak a szereplésen kívül, azt nem tudni, de remélhetőleg nem kerül korrupciós botrányba valami ínycsiklandó falat miatt.

Forrás: Independent, wikipedia

A megmentett bébihód folyamatosan gátat épít otthon

Ezekre figyeljünk kutyasétáltatás közben a kijárási tilalom alatt!