in

Ezekre figyeljünk kutyasétáltatás közben a kijárási tilalom alatt!

Egyelőre 2020. december 11-ig hatályos az este 8 és hajnal 5 közötti kijárási tilalom.
A kutyákat viszont akkor is szólíthatja a szükség, főleg ha napközben a munka miatt nem volt elég idő megsétáltatni őket. A következő szabályok betartásával lehet az utcán tartózkodni az ebekkel a korlátozott idősávban:

  • Egy kutyát egy személy sétáltathat!

  • A lakóhelytől (vagy tartózkodási helytől) számított 500 méteren belül kell velük maradni!

Ezek be nem tartása büntetést vonhat maga után! A rendőrök több ilyen esetben is intézkedtek a közelmúltban, ahol valaki túl messzire ment a kutyájával, de a legtöbb esetben csak figyelmeztetéssel éltek a hatóságok.

Lehetőség szerint próbáljuk a reggeli órákban vagy napközben megejteni a nagyobb sétát és kutyával való játékot. Persze ez nem könnyű feladat főként azoknak, akik váltott műszakban vagy egész nap dolgoznak, vagy kisgyermeket nevelnek. Ha nem megoldható, akkor marad a kisebb körön belüli magányos kutyasétáltatás. Lehet ez körözés a környéken, de kihasználhatjuk a hely adta lehetőségeket is, hogy lefárasszuk a kedvencünket. Átugrathatjuk az ottani padot, farönköt, térköveket, taníthatunk egy új trükköt, de akár kocoghatunk is vele. Legyünk kreatívak és tartsuk be a szabályokat!

Ez mindannyiunk érdeke és remélhetőleg már nem tart soká!

Egy francia bulldog nyerte a szavazást, négy évig ő lesz a polgármester

Rajonganak a mosómedvék egy nyugdíjas bácsiért