A bolond macskás nő kifejezést elég pejoratívan használja a köznyelv, pedig némi őrültség kell a hatalmas jótettekhez is.

Lynea Lattanzio valóban imádja a macskákat, ezért átlagosan ezer macskával osztja meg otthonát, amiért bolondnak is tartják. A hiedelmekkel ellentétben ő nem egy keserű vénlány, akit kitaszított a társadalom, és egyetlen öröme a kóbor macskák etetése, hanem egy jólelkű asszony, aki szívén viseli a cicusok sorsát.

Elhivatott állatvédőként befogadja, kezelteti, ivartalaníttatja a gazdátlan állatokat, és gondoskodik azokról, amíg valaki örökbe nem fogadja őket. Ezt 4200 négyzetméteres otthonában teszi, ahol ketrec nélkül éldegélnek a macskák. Az öt hálószobás házból ő inkább kiköltözött a kertben álló lakókocsiba, hogy plusz egy szobát felszabadítson védenceinek, akik valóban rengetegen vannak. Ennek ellenére nincs kosz és káosz a házban, önkéntesek, személyzet és adományozók segítenek fenntartani a különleges menedékhelyet. A nő elszántsága másokat is jótettekre sarkallt: Doreen Wallet például földterületet adott a menhelyhez, így már hat hektáros, macskabiztos kerítéssel felszerelt területen mozoghatnak a cicák.

Az elmúlt évtizedekben 30 ezer macskán és több ezer kutyán is segítettek, nem beszélve a mentett pávákról.

Forrás: AnimalChannel