Kitartó párosítások eredménye, hogy a fajtára jellemző színek mindegyike képviselteti magát az alomban.

Októberben adott életet tíz kölyöknek Zola, a négyéves labrador, akinek különlegessége, hogy mindegyik standard labrador színt tudja örökíteni.

A 15 éve a fajta tenyésztésével foglalkozó Davis házaspár tudatosan foglalkozott a génekkel a színeket illetően, így 10 év után végre sikerült elérni, amit terveztek. Így lett a trikolór alomban öt fekete, három csokibarna és két sárga kiskutya, akik feltehetően szintén hordozzák a különleges örökítő gént, amit a szüleik.

Az ellés maga sajnos nem volt zökkenőmentes, így császármetszésre volt szükség, de szerencsére az anya és a kicsik is jól vannak. Emiatt viszont Zolát kiveszik a tenyésztésből, hogy a továbbiakban ez ne fordulhasson elő, és házi kedvencként élheti tovább az életét a családnál.

Bár többet elleni nem fog, még gondoskodik a bájos apróságokról, ami valljuk be, ekkora létszámnál nem lehet könnyű. Tíz dünnyögő, morgó, szuszogó, világot felfedezni készülő apróság ellátása nem egyszerű feladat, de jó anyaként helyt áll, amíg a kicsik nem kerülnek szerető családokhoz.

Forrás: People