Hirtelen jött hírnév.

Chelsea Rumbaugh Pennsylvania államban él, farmján számtalan állattal. Október 13-án érkezett hozzá egy malac, akit Kevin Bacon-nek nevezett. Két rövid kitörési kísérletet követően Kevin Bacon egy lyukat ásott a karám kerítése alatt és azon kijutva elszökött. Így indult kéthetes vándorlása a környéken.

Chelsea egy Facebook oldalt hozott létre a hiányzó házikedvenc keresésére “Juttassuk haza Kevin Bacont” címmel. Ezen a felületen folyamatosan jöttek-mentek az információk, segítve a keresés összehangolását. A nő arra kérte a barátait, hogy osszák meg a bejegyzését, nem sejtve, hogy a hír a névrokon híresség, Kevin Bacon is hírfolyamába is bekerül.

A híres színész aztán saját oldalán is megosztotta a bejegyzést, ami segített a környéken élők figyelmét felhívni a szökött malackára.

A röfi vesztét végül az okozta, hogy megszokta, hogy mindenféle ételt megeszik, amit az emberektől kap vagy szerez. Így jutott egy olyan ragacsos zsemléhez, amit allergiagyógyszerrel „fűszereztek”, ez pedig nyugtató hatású az állatokra. A kótyagos disznó így hazasétált, sőt még a karámba is akadálytalanul bejutott.

Kevin Bacon és Kevin Bacon története vírusként terjedt az interneten, a nő pedig arra használta a hirtelen jött hírnevet, hogy a farmján megvalósítsa a régi vágyát, egy érzelmileg támogató központ létrehozását. Olyan gyerekeknek és felnőtteknek nyitja meg a helyet, akik depresszióval, szorongással küzdenek. Segítségükre lesz természetesen a sztárrá vált Kevin is, akinek kerítését mindenesetre megerősítették, hogy ne tudjon még egyszer vándorútra indulni.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: Kevin’s Home Adventures