Segítő madarak.

A legendás nehézsúlyú ökölvívó, Mike Tyson nemrég azzal került a hírekbe, hogy egy lengyel faluban bukkant fel, ahol egy helyi tenyésztőtől vásárolt galambokat.

A látogatás előzetesen nem került nyilvánosságra, csak azután derült ki, hogy az arról készült képek bejárták az internetet. Egy lengyel Instagram felhasználó osztotta meg a képeket azzal a felvezetéssel, hogy a sportoló kifejezetten azért repült Európába, hogy beszerezzen 100 madarat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hypetalk (@teamhypetalk) által megosztott bejegyzés
Piątnica egy mindössze 1800 fős falu Lengyelország észak-keleti részén. A fotók hamar felkeltették a lengyel média figyelmét, akik megpróbáltak többet megtudni a különös látogatásról. A tenyésztőt ugyan megtalálták, de nem volt hajlandó a média kérdéseire válaszolni.

A hírek szerint egy titokzatos személy hívta fel a környékbeli állatorvosokat, hogy több mit 100 galamb számára kérjen oltást és hivatalos egészségügyi igazolást az USA-ba történő kivitelükhöz.

Tyson rendszeresen beszél a galambok iránti rajongásáról, ami saját elmondása szerint egy menekülési lehetőség a bántalmazásból, amit még gyerekként élt át. Először akkor keveredett bunyóba, amikor valaki megölte az egyik kedves madarát. Leszakították az állat fejét, ami mély nyomokat hagyott a bokszolóban. 9 éves volt, kövér és csúnya, sokan csúfolták, bántották. Az egyetlen örömöt a galambok jelentették számára. Tyson állítólag azért szakított egy barátnőjével is, mert az megfőzte az egyik galambot és feltálalta a férfinak.

Lengyelország egyre nagyobb hírnevet szerez a galambtenyésztésben, a jelentések szerint már Európa legnagyobb galambtenyésztő közösségét tudhatja magáénak. Azok a madarak, amelyek alkalmasak a nemzetközi tornákra, akár félmillió Ft-ot is érhetnek. A lengyel postagalambok világhírűek, a tradicionális galambtenyésztés az ország szellemi örökségeinek listájára is felkerült.

Forrás: notesfrompoland.com

A kiemelt kép illusztráció.