Gazdikat választott.

Scout, a kóbor kutyus egy menhelyen élt Michigan államban egészen addig, amíg egy napon meg nem elégelte, hogy örökbefogadó gazdira vár és úgy döntött, hogy keres ő magának. Szerencsésen kiszökött a menhely kapuján és betévedt egy idősotthonba – ráadásul nem is egyszer, hanem 3 alkalommal.

Egy júliusi napon hívták először az állatvédőket a Meadow Brook egészségügyi ellátó intézményből, mert egy kóbor kutya feküdt a váróterem kanapéján. Noha történetnek voltak hiányzó láncszemei, Scoutot visszavitték a menhelyre, de alig néhány nappal később ismét az ápolóotthon kanapéján találták. Majd pár nap múlva megint megismétlődött az eset, így a személyzet végül úgy döntött, hogy valamit kezdeniük kell a váratlan vendéggel.

Pedig ők még nem is tudták, hogy Scout a menhelyről kiszökve egy 3 méteres lánckerítést, majd egy 2 méteres másik határolót is átugrott és túljutott egy forgalmas autóúton is anélkül, hogy elütötték volna, mire bejutott az otthonba.

Az intézmény adminisztrátora a külső jeleket kereste és úgy érezte, hogy ha így kell lennie, hát így kell lennie. A kutya felbukkant náluk egyszer, kétszer, de amikor már harmadszor is ott találták, muszáj volt a szándékára felfigyelni. Megkérdezte a személyzetet, hogy szeretne-e bárki egy kutyát.

Scoutot így az otthon formálisan adoptálta. A viselkedéséből nyilvánvaló, hogy az eb bántalmazva volt korábban, most azonban nagyon gyorsan barátokat szerzett a lakók közt. Az ott élők hosszútávú vagy tartós gondozásban vannak, demenciával küzdenek, olyan idősek, akik mögött nincs támogató család vagy pedig életük végén járnak.

Scout örömet csempész a mindennapjaikba, a jelenléte felbecsülhetetlen, amolyan ’mindenki kutyája’.

Egyrészt őrködik, másrészt hivatásos üdvözlőként járőröz a termekben és rendszeresen meglátogatja a világtól már búcsúzókat vagy felkeresi azokat, akinek van még energiája játszani vele és sétája során mindig megáll ott, ahol tudja, hogy jutalomfalatkákat tartanak a számra.

Nem nagytermetű, nem fenyegető, de ha valaki, aki nem ott él, megnyomja a csengőt, Scout azonnal ugatni kezd és felugrál a falhoz, hogy jelezzen. Olyan rendkívül gyorsan alkalmazkodott a helyzethez, hogy az embernek az az érzése, egyszerűen oda született, nem tartozhat máshova.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: www.facebook.com/meadowbrookmcf